Fransar

Utbildning //

FRANSAR

Lash perfect

Datum för utbildningar inom ögonfransförlängning hittar du hos Lash Perfect

NYHET
Kombinationsutbildning till Certifierad fransstylist i både volym och singelfransar.
Singel + Volym 22000 kr

Utbildningen är båda ovanstående och fördelade på 6 dagar. Teori och lärarledd praktik varvas alla dagar, vilket betyder att du behöver modeller som ställer upp, vi hjälper gärna till att ordna modeller men vi kan inte garantera det. Inga bilder behöver skickas in, slutprov görs på både singel och volym den sista dagen som är efter ca 12 veckor. Detta är en intensivutbildning som kräver mycket fokus utav dig som elev.

LASH LIFT
1 dag 6500 kr

Lash Lift är det senaste inom permanent fransböjning. Istället för att böja fransarna, vilket du också lär dig i vår kurs, lyfts fransarna från roten och ger resultatet av längre och tjockare fransar. Vi går även igenom färgning av fransar. Denna behandling är bra att erbjuda kunder som inte vill eller kan ha en fransförlängning, som inte kan ha mascara och så klart de som inte vill ha make när de ska åka på semester. Kursen är en dag och du kan lägga till denna i kombinationsutbildningen med singelfransar och volymfransutbildningen. 8 modeller ska dokumenteras och certifikatet skickas till dig när dessa bilder har kontrollerats och godkänts.

Lash Lift + Come on Over 4250 kr
Lashlift + Singel & Volym 24500 kr

VOLYMFRANSUTBILDNING
Kurs + startkit till ca 40 behandlingar 9900 kr

Vår volymfransutbildning är på två dagar och vi går igenom 2 olika tekniker, Russian där du plockar flera fransar på en gång och skapar en fin fjäder som du fäster på en naturlig frans, det är den senaste tekniken inom fransförlängningar. Du kan erbjuda dina kunder upp till 800 fransar per öga. Metoden är även kallad 2D, 3D...upp till 8D. Vid Tahitian bygger du upp en fjäder genom att plocka en lösfrans i taget. Det finns olika sätt att plock upp russian fransarna och vi går igenom olika tekniker och du använder den som passar dig bäst. Teori och praktik varvas båda dagarna och du gör en modell varje dag för att träna på både teknikerna. Vi går även igenom en del grundläggande saker såsom produktinformation, olika ögonformer och ögondesign, merförsäljning etc. som repetition och för de som inte gått vår grundutbildning i singel. För att få ditt certifikat behöver du skicka in bilder på minst 8 modeller

GRUNDUTBILDNING
Totalt 4 dagar Se pris längre ner

Grundutbildningen är precis som det står, en grund för alla andra utbildningarna, du får en gedigen utbildning som innehåller teori inom hygien, ögonsjukdommar, kontra indikationer, pincetthantering, forma olika ögon, problemlösning ect. I grundutbildningen och kombinationsutbildningen ingår härdplastutbildningen. Du har säkert hört eller läst att 2015 så uppdaterade Arbetsmiljöverket vissa föreskrifter i arbetsmiljölagen. I de nya föreskrifterna påverkas vi i vårt yrke som fransstylister då vi arbetar med vissa ämnen som räknas till härdplaster. Alla som arbetar med dessa angivna ämnen i mer än 30 min per vecka måste numer enligt lag genomgå en speciell läkarundersökning och en härdplastutbildning. Det är arbetsgivaren eller den egna företagaren själv som bär ansvaret för att det finns dokumenterat underlag som bevisar att man genomfört en godkänd läkarundersökning samt en härdplastutbildning. Om kontroll sker och underlag inte kan uppvisas har Arbetsmiljöverket rätt att bötfälla företaget.

Vi erbjuder härdplastutbildning med inriktning mot fransstylister och nagelterapeuter, givetvis ingår denna utbildning i vår grundutbildning och kombinationsutbildning eller så kan du kan välja att gå utbildningen separat om du redan är utbildad fransstylist eller nagelterapeut. I denna härdplastutbildning ger vi dig kunskap om härdplaster, dess egenskaper, säkerhetsinformation samt skyddsåtgärder som behöver vidtas för att arbeta på ett tryggt och säkert sätt, allt enligt Arbetsmiljölagens föreskrifter. Våra lärare har genomgått en gedigen härdplastutbildning via Prevent med rätten att utbilda. Utbildningen ger dig det intyg du behöver och som visar att du följer Arbetsmiljölagens föreskrifter, intyget gäller i 5 år.

Våran grundutbildning är på 4 dagar och datumen i listan är alltid dag 1. Dag 2 är dagen efter, dag 3 efter två veckor, dag 4 efter ca 4 månader. Vi startar kl: 09:00 - 17:00 ca alla dagar Då vi jobbar med människor så kan vissa avikelser förekomma, med du får reda på hur det är vid just ditt kurstillfälle i god tid. Priser på våra grundutbildningar beror på vilket startkit du önskar, vi har tre olika storlekar. Oavsett vilket startkit du köper får du samma utbildning.
Minikit (fransar och lim till ca 40 behandlingar) 17.600kr
Essientalkit 21.800kr (fransar och lim till ca 100 behandlingar)
Deluxe kit 28.000kr (fransar och lim till ca 200 behandlingar)

COME ON OVER
Kurs + Startkit 4200 kr

Det här är utbildningen för dig som redan är diplomerad fransstylist men känner att du behöver lära dig mer, uppdatera dig eller helt enkelt saknar delar som missades på din förra utbildning. Du går tillsammans med nya elever och får en grundlig teoretisk utbildning och får praktisera på en mänsklig modell, efter dina elevbehandlingar kommer du tillbaka för ett praktiskt och teoretiskt slitprov för att få ditt internationella certifikat. Tala gärna om för din lärare vad du är i behov av och behöver träna extra på, eller mer demonstration av.